Magnus Nilsson, världsberömd kock som uppfyller sin dröm och öppnar korvkiosk i Åre. Foto: Janne Mårdberg/Sveriges Radio.
Magnus Nilsson, världsberömd kock som uppfyller sin dröm och öppnar korvkiosk i Åre. Foto: Janne Mårdberg/Sveriges Radio.
Mat

Stjärnkocken Magnus Nilsson öppnar korvkiosk i Åre

Magnus Nilsson: Det här är en dröm!
3:43 min

Stjärnkocken Magnus Nilsson öppnar korvkiosk i Åre - med smygpremiär i helgen.

I den nya korvkiosken kommer korvarna från Undersåkers Charkuterifabrik och även tillbehören är till största delen gjorda av råvaror från regionen.

– Vi ska göra en klassiskt svensk korvkiosk och det ska inte vara några konstigheter utan det ska bara vara väldigt, väldigt välgjort, säger Magnus Nilsson.

Magnus Nilsson har drivit Fäviken Magasinet i västjämtland med stor internationell framgång och restaurangen finns numera på många topplistor världen över. Tidigare i veckan blev Magnus Nilsson med sin restaurang åter topplistad som bästa restaurang i Sverige.

– Det här är en dröm att få starta en korvkiosk! Det är nånting som jag velat göra under hela min karriär, säger Magnus Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".