Morgan Alling
1 av 2
Morgan Alling spelar pappa Rudolf i Sune. Foto: Björn Nordquist/Sveriges Radio.
En kameraman filmar Morgan Alling
2 av 2
Sune i fjällen spelades till stor del in i västjämtland. Foto: Björn Nordquist/Sveriges Radio.
Film

Svagt betyg för biopremiären Sune i fjällen

Filmkritiker Björn Jansson: Den var inte bra
1:08 min

I kväll har "Sune i fjällen" biopremiär i Östersund - filmen som till stor del spelats in här i länet. P4:s filmkritiker Björn Jansson är inte imponerad.

Varenda film som går upp på bio visas först på speciella pressvisningar för recensenter, enda undantaget jag varit med om är Paranormal activity 2 och 3 och där var det nog helt enkelt så att filmbolaget ville att inget om handlingen i skräckfilmen skulle läcka ut före premiären.

När nu "Sune i fjällen" går upp på bio utan pressvisningar före så misstänker jag att det är för att man helt enkelt räknar med sågningar och låga betyg. Jag lyckades hitta en förhandsvisning där några skolklasser fick se filmen. Och visst, den var inte bra.

Sune med familj och vänner ramlar förstås i backen och Sune stöter på problem som tjejsusare, så enkelt kan man beskriva handlingen. Och skämten är enkla och tydliga. Gillade man dom två tidigare Sune-filmerna så gillar man nog det här också, för er andra så finns det betydligt bättre filmer på bio just nu. Mitt betyg blir en tvåa.

Björn Jansson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".