Arkivbild. Calle Halfvarsson efter att återigen ha missat pallplatsen. Foto: Anders Wiklund/Scanpix.
Längdskidor

Calle Halfvarsson fyra - igen

Calle Halfvarsson imponerade i Davos. Men återigen missade han pallplats med minsta möjliga marginal. 

Precis som tidigare den här säsongen så var det norsk dominans i skidspåren. En dominans som manifesterades bäst i en oväntad segrare.

28-åriga Anders Gloeersen hade aldrig vunnit ett distanslopp i världscupen, inte ens varit på pallen. Och i Davos så skulle han egentligen inte åka, men fick chansen efter ett återbud i det norska skidlaget. Och som han tog den.

Gloeersen åkte stabilt, och stod sedan för en magnifik avslutning som ingen annan åkare kunde rå på. Närmast var Petter Northug som slutade tvåa, och Chris Andre Jespersen som blev trea. En ny norsk trippel alltså.

Bakom den norska topptrion så skuggade Calle Halfvarsson, och med två kilometer kvar såg det ut som att den norska topptrion kunde spräckas. Men 25-åringen från Sågmyra lyckades inte hela vägen, och var till sist åtta hundradelar bakom en pallplacering.

Marcus Hellner var näst bäst av svenskarna med en fjortondeplats på favoritdistansen. Men efter en tung start på säsongen får Hellners lopp får ändå ses som ett fall framåt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".