Bengt Arne Backlund
1 av 2
Bengt Arne Backlund Foto:privat
Julgran med julklappar och julbock. Foto: Lotta Löfgren/Sveriges Radio.
2 av 2
Julgran med julklappar och julbock. Foto: Lotta Löfgren/Sveriges Radio.
Årets julklapp i P4 Jämtland

Bengt-Arne Backlund fick årets julklapp från P4 Jämtland

En av de personer som blivit nominerad från många olika håll är Bengt-Arne Backlund som under många år jobbat för att förstärka ungdomars självförtroende genom dans.

Bengt-Arne "Bea" Backlund har under många år gjort skillnad för unga människor på ett lite ovanligt och lustfyllt sätt då han varit en drivande kraft inom Danspatrullen under ca 15 år.

Han har arrangerat danskurser för ungdomar runt om i länet, men även ungdomar tillsammans med vuxna för att stärka deras självförtroende och talar ofta om den viktiga ingrediensen att få ungdomar att våga ta i varandra utan att behöva vara påverkade.

"Jag använder dansen som ett verktyg," säger Bengt-Arne Backlund.

I två veckors tid har lyssnarna fått nominera sina favoriter till Årets julklapp från P4 Jämtland. Julklappen går till någon vardagshjälte som gjort sig förtjänt av lite extra uppskattning.

Mängder av nomineringar har kommit in och under förmiddagen snörade Marcus Frånberg tillsammans med Lars Gustafsson på sig kängorna för att bege sig till en av de många personer i länet som visat sig vara extra snäll i år.

Juryns motivering:
För att under många år ha gett ungdomar större självförtroende genom sitt arbete har han som eldsjäl i danspatrullen fostrat en hel generation att våga ta den första nervösa kontakten och ställa frågan: "Får jag lov?"

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".