Utomlands över jul
Svenskarna reser i allt större omfattning till sydligare breddgrader under julhelgerna. Kanarieöarna är det största resmålet men även New York och kryssningar lockar. Foto: Margareta G Kubista/TT
Resor

Rekord för julresor - hit åker länsborna

Linnea Edlund: Firade jul i Ecuador
0:58 min

Allt fler byter julgranar mot palmer och i år väntas julresorna slå rekord. De många röda dagarna gör att många tar ledigt och reser bort över jul och nyår.

Linnea Edlund väljer bort värmen i år men hon har tidigare firat jul utomlands och det är något hos skulle kunna göra igen.

– Ja det skulle jag kunna göra och det har jag gjort. Förra året gjorde jag en långresa till Ecuador.

De röda dagarna ligger bra till i år och det har gjort att rekordmånga väljer att fira jul och nyår utomlands.  Kanarieöarna och Thailand är de populäraste resmålen bland länsbor, men även weekendresor till London och New York  lockar de som vill åka bort över jul och nyår. Tony Englund arbetar på en resebyrå i Östersund och han säger att de senaste åren har även kryssningar blivit allt populärare.

– Kryssningar är mycket mer under den här delen av året och man åker från Miami och Fort Lauderdale en hel del och  det är det som ökar mest.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".