Julbord. Foto: Jurek Holzer/TT.
Traditionellt svenskt julbord. Foto: Jurek Holzer/TT.
Jul

Bjuder in till en vit jul i Östersund

Vivan Åhman: Alla barn har rätt till en vit jul
1:06 min

Kampanjen vit jul växer och i år har fler än någonsin lovat att avstå alkohol under jul för barnens skull och som en del i kampanjen anordnas julbord i Östersund.

– Alla barn har rätt till en vit jul och då menar vi inte en jul med snö utan en ren jul utan alkohol, säger Vivan Åhman är engagerad i IOGT-NTO i Östersund.  

Det är åttonde året i rad som IOGT-NTO kör kampanjen vit jul och som en del i kampanjen anordnas det på många orter olika aktiviteter för att göra det möjligt för fler att få fira en vit jul. I Östersund bjuder organisationen på julbord på julafton och  affärer har skänkt mat och julklappar berättar Vivan Åhman.

– De behöver oss och vi vill gärna hjälpa dem att göra en bra jul. Vi vet att det är många människor som har det svårt även om de inte har alkoholproblem.

Julfirandet är inte enbart till för dem med alkoholproblem utan de har också översatt inbjudningar till bulgariska och rumänska och delat ut till de EU-migranter som befinner sig i Östersund. Vivan Åhman säger att alla är välkomna och de på hoppas att många ska komma till deras julfirande i Pelarsalen i Östersund.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".