Fönsterruta krossas med hammare. Foto: Claudio Bresciani/TT
Foto: Claudio Bresciani/TT
Se upp

Polisen varnar för inbrottsvåg

Den senaste tiden har det skett en hel del villainbrott i Jämtlands- Västerbottens och Västernorrlands län. Senast i natt skedde det flera inbrott i Kramfors och Örnsköldsvik.

Vad polisen vet skedde det inga villainbrott i länet under julaftonsdygnet, men i grannlänet Västernorrland skedde det sju inbrott. Tidigare i december har det dock skett flera inbrott i både Jämtland och Västerbotten.

Tillvägagångssättet är ofta detsamma, gärningsmannen tar sig in i villorna från baksidan genom att exempelvis krossa rutan till altandörren och det är främst smycken och kontanter som stjäls.

Nu uppmanar polisen alla att vara extra uppmärksamma på personer och bilar som inte brukar befinna sig i närområdet. Och att meddela grannar när man reser bort för att få hjälp med snöskottning och liknande så huset inte ser så tomt ut när man är bortrest.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".