Foto Emelie Andersson
Foto: Emelie Andersson/ SR
Mellandagsrean

Mellandagsrean står för dörren

Simon Bylund: Folk började köa redan klockan sex på morgonen
1:16 min

Några affärer i länet har smygstartat mellandagsrean redan idag på juldagen. I morgon så sätter den igång på riktigt, men redan nu vimlar det av shoppingsugna människor på de affärer där rean redan är igång.

Flera klev även upp tidigt i morse och köade i timmar för att få handla. Mårten Houssaini var där strax efter klockan nio.
– Man kan hitta billiga varor. En dator till exempel eller en teve, säger han.

– Det går alltid hitta en fynd på mellandagsrean,  säger Joel Johansson.

– Jag ska köpa en teve. Jag önskade mig en i julklapp men då kan jag lika gärna gå på mellandagsrean, säger Rebecka Lindgren.

Vanligtvis börjar mellandagsrean på annandag jul, men vissa affärer smygstartar den redan på juldagen eller till och med på julafton. Det är dock fåtal affärer runt om i landet som gör så.

Det är synd tycker Simon Bylund som är varuhuschef på en butik i Östersund som öppnade dörrarna redan klocka åtta i morse.
– Vi märker verkligen att kunderna vill komma och handla den 25. Det ser vi redan i dag när vi haft folk som började köa redan från klockan sex på morgonen, säger Simon Bylund som är varuhuschef på Elgiganten i Östersund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".