Bild på ett flerfamiljshus som det står en brandbil utanför. En brandman syns vid brandbilen.
Lägenhetsbrand på Frösön. Foto: Ronja Mårtensson/Sveriges radio.
Brand

Brand i lägenhet på Frösön

Emma Lööf: En kompis sa att det brann
0:36 min

En kvinna i 20-årsåldern är misstänkt för mordbrand efter en brand i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Frösön under juldagen.

Den misstänkta kvinnan bor själv i en av lägenheterna i huset. Enligt larmet ska kvinnan ha skickat ett sms och skrivit att hon tänt på en lägenhet, med de uppgifterna är än så länge obekräftade.

Kvinnan hade lämnat huset i samband med branden med greps kort därefter av polis. Lägenheten som det brunnit i är avspärrad i avvaktan på polisens tekniker.

Ingen person har kommit till skada i branden men det blev mycket rök i den eldhärjade lägenheten och rökskador i trapphuset. På grund av brandröken gick det inte att evakuera grannarna till den eldhärjade lägenheten via trapphuset utan de fick gå ut på sina balkonger för att komma undan röken.

Emma Lööf är en av de personer som bor i flerfamiljshuset. Men hon var inte hemma när det började brinna.

– Jag fick veta av en kompis att det brann och sen ringde min man och sa att det brann, eller att det kom rök, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".