Flyktingboendet Grytan. Foto: P4 Jämtland / Sveriges Radio
Flyktingboendet Grytan. Foto: P4 Jämtland / Sveriges Radio
Asylmottagande

Migrationsverket: Finns inget avtal om förflyttning

Migrationsverket: Inte fråga om något avtal
1:25 min

Enligt flyktingarna bakom bussprotesten i Grytan ska de ha blivit lovade att de skulle förflyttas inom tre månader, men Migrationsverket säger att det inte finns något sådant avtal.

Vid lunchtid på fredagen lämnade flyktingarna i Grytan den buss som de ockuperat sedan nyårsafton. Efter diskussioner med Migrationsverket säger flyktingarna att de blivit lovade att de skulle förflyttas inom tre månader.

– Det är absolut inte fråga om något avtal med de asylsökande utan vi förklarar mer att det här är Grytan och så här funkar det här och så jobbar vi Jämtland och att Grytan är ett mellanboende innan de blir kommunplacerade, säger Migrationsverkets regionchef Per-Erik Bjurholt. 

Någonstans har informationen brustit och det kan vara migrationsverkets fel. 

– Vi ska inte svära oss fria, men jag vet ju vilka rutiner vi jobbar efter. Vi har bussar dagligen. Och information får människor hela tiden och vart de ska och hur lång tid det tar, säger Bjurholt.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".