Emeli Alkell och  Elsa Håkansson Fermbäck
Emeli Alkell och Elsa Håkansson Fermbäck får åka ungdoms-OS. Foto: Privat
Alpint

Bästa vännerna från Vemhån uttagna till alpina ungdoms-OS

Elsa Håkansson Fermbäck: Det är så himla roligt
0:42 min

I slutet av januari avgörs alpina ungdoms-OS. Sverige har åtta åkare med och två av dem kommer från Vemhån, Emeli Alkell och Elsa Håkansson Fermbäck. 

– Det känns jättebra, det är så himla roligt, säger Elsa Håkansson Fermbäck som tillsammans med sin bästa vän Emeli Alkell åker till Österrike och Lichtenstein i slutet av januari för att delta i Ungdoms-OS.

– Det känns jättestort och ska bli en jättestor upplevelse, säger Emeli.

Totalt är det åtta åkare som kommer att representera Sverige. Fyra av dem kommer från Jämtlands län, det är Åre SLK:s Jonna Luthman, Kevin Stein Lagerheim, Östersunds Frösö Slalomklubb, och Elsa Håkansson Fermbäck och Emeli Alkell som tävlar för Vemdalens IF.

Ungdoms-OS är för åkare födda 1997 och 1998 i de alpina grenarna storslalom, slalom och nations team event. Ungdoms-OS avgörs vart annat år, och bland tidigare guldmedaljörer hittar vi nu etablerade åkare som Jessica Lindell Vikarby, Maria Pietilä Holmner, Emelie Wikström och senast Sverige tog en alpin medalj var på Ungdoms-OS 2011 i Liberec, då Charlotta Säfvenberg fick kliva högst upp på pallen.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".