En man som cyklar
Jämtland har fått en ny triathlet bland världseliten - Simon Wahlström från Östersund. Foto: Gunnar Eld
Triathlon

Simon Wahlström uttagen till VM i triathlon

Simon Wahlström: Det är otroligt kul
8:42 min

Simon Wahlström är ett namn som du kanske bör lägga på minnet. Han har på bara ett par år lyckats nå världseliten i triathlon och nu har han blivit uttagen till VM.

I början av december vann Simon Wahlström en triathlontävling i Phuket i Thailand. I somras kom han femma i Iron Man i Kalmar och blev trea på Iron Man i Barcelona. Han är 24 år gammal, kommer från Östersund och det är bara två år sedan han började satsa på triathlon och nu är han uttagen till VM som avgörs i Motala i år. 

– Det är otroligt kul. För exakt två år sedan bestämde jag mig för att lära mig simma och jag gick en crawlkurs med SK Ägir. Cykla och sprungit har jag hållit på med i många år men simningen ville jag lära mig för jag har varit nyfiken på triathlon väldigt länge, säger Simon Wahlström.

Och snabbt blev han en simmare att räkna med. Nu är han en triathlet som slagit sig in bland världseliten. Klicka på ljudet och hör intervjun med Simon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".