Håkan Göransson i rummet med sin Elvissamling
1 av 5
Håkan Göransson har samlat i 30-40 år och har fyllt nästan två rum i källaren där han bor. Foto: Emelie Andersson/Sveriges Radio
Elvis autograf inramad på väggen.
2 av 5
Håkan Göransson har lyckats få tag på en originalautograf från Elvis Presley. Foto: Emelie Andersson/Sveriges Radio
Elvis Presley
3 av 5
Elvis Presley. Fotograf: Okänd / Creativ Commons
Stenkakor på bordet
4 av 5
På bordet ligger de fem första singlarna som Elvis spelade in på Sun studio innan han blev riktigt känd. Foto: Emelie Andersson/Sveriges Radio
Johnny Wiktorsson och Håkan Göransson på varsin sida om en pappersdocka av Elvis
5 av 5
Vännerna Johnny Wiktorsson och Håkan Göransson är två fantaster som hyllar Elvis med sin musik och samling. Foto: Emelie Andersson.
Kultur

På besök i Håkan Göranssons Elvismuseum i Östersund

Håkan Göransson: Jag har samlat i 30-40 år
11 min

Idag skulle Elvis ha fyllt 80 år om han hade levt och bland elvisfantaster firas det stort. Håkan Göransson är ett stort fan av Elvis och har ett alldeles eget museum i Östersund.Idag firas det på många håll för att hylla Elvis Presley som föddes den 8 januari 1935 i Tupelo i Mississippi. Musikern Johnny Wiktorsson och hans vän Håkan Göransson är två riktiga fantaster. Johnny har en egen show med enbart Elvis musik som han uppträder med, och Håkan har byggt upp ett eget museum med prylar som är kopplade till Elvis. Museet har han lite i hemlighet, det är inte öppet för allmänheten men ibland tar han dit grupper på studiebesök. Idag får vi ta klivet in och se hela hans samling.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".