Åre/Östersund flygplats
Allt fler flyger tíll och från Åre-Östersunds flygplats, på Frösön. Foto: Sveriges Radio
Flygresor

Uppgång i flygtrafiken på Frösön

Allt fler reser med flyg från Åre-Östersunds flygplats. 13 procent fler passagerare noterades under förra året och utrikesavgångarna ökade med hela 27 procent.

Under december 2014 ökade passagerarantalet med 5 procent jämfört med samma månad 2013. Totalt 35 138 personer flög från flygplatsen på Frösön under den här decembermånaden.

Sett till helåret 2014 ökade passagerarantalet med hela 13 procent, jämfört med helåret 2013.

Totalt såg 460 720 flygpassagerare valda delar av jämtmetropolen Östersund och Storsjön från ovan, under flygturer på det gamla året 2014.

Antalet utrikes avgångar har ökat med 27 procent under året.

– Vi närmar oss en halv miljon passagerare snabbare än vi räknat med och med dagens kapacitet på 14 dagliga flygningar till Stockholm har vi en mycket bra tillgänglighet till regionen säger Susanne Norman, flygplatschef vid Åre Östersund Airport.

Antalet landningar i linjefart och charter ökade med 35 procent under 2014 jämfört med 2013.

– Det beror på att vi under hela 2014 haft två operatörer på sträckan Östersund - Stockholm samt att vi ser en ständig ökning av charterutbudet, säger Susanne Norman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".