Sverigedemokraternas affisch
Politik

Tom stol för Sverigedemokraterna i Ragunda kommun

Ronny Karlsson (SD): Svårt att rekrytera i Ragunda
0:55 min

Sverigedemokraterna kommer inte att ha någon representant i Ragundas kommunfullmäktige den här mandatperioden

Efter valet fick partiet ett mandat som gick till Maria Sjöberg, men hon har nu avsagt sig uppdraget.

– Hon lämnade in en skrivelse och sade upp sina uppdrag häromdagen, bekräftade Jim Salomonsson (S) kommunfullmäktiges ordförande i Ragundas kommun för P4 Jämtland.

Att Sverigedemokraternas stol i Ragunda kommun tycker Ronny Karlsson, distriktsordförande för Sverigedemokraterna i Jämtland och Härjedalen är olyckligt.

 – Det är klart att det är olyckligt för oss som parti; att de som säger sig ska ställa upp för partiet drar sig ur. Ragunda har varit en svår kommun för oss att växa också. Vi trodde väl att flera skulle ställa upp när vi såg resultatet i riksdagsvalet, så det var tråkigt, säger Ronny Karlsson, distriktsordförande för  Sverigedemokraterna i Jämtland och Härjedalen.

Hur kommer ni att agera nu?

Vi kan inte göra något annat än att jobba vidare och hitta nya kandidater till 2018. Det har blivit en medlemstillströmning i Ragunda nu så vi hoppas för hoppningsvis finns det nya kandidater där till 2018, menar Ronny Karlsson (SD).

Men vad händer nu då, blir det en tom stol eller kommer ni kunna sätta in någon annan på hennes plats?

– Nej den blir tom, det fanns inga andra namn på någon skriven lista så då blir det tomt, säger Ronny Karlsson, distriktsordförande för Sverigedemokraterna i Jämtland och Härjedalen.

P4 Jämtland har sökt Maria Sjöberg för en kommentar utan att lyckas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".