Gällö skola. Foto: Birgit Tagesson.
Gällö skola. Foto: Birgit Tagesson.
Vi i femman 2015

Gällö skola 5A, Gällö

Gällö skola består har en avdelning för yngre elever, förskoleklass till och med åk 5, och en avdelning för äldre elever, åk 6 - 9.

Läs mer om Vi i Femman i P4 Jämtland

Det är drygt 100 elever i de yngre åldrarna. Skolan ligger centralt i Gällö. Våra ledord är Gemenskap, Trygghet, Glädje och Kunskap. Hos oss är elever i åk fem rastkompisar på rasterna och hjälper de vuxna med att se till att det är ett gott klimat ute på rasterna. Åk 4 har ansvar för förrådet med de saker vi har för rastaktiviteter.

Femmorna är ett härligt gäng. I höstas fick vi tillökning med åtta elever samtidigt som en elev flyttade, så vi är nu 25 stycken. Det finns både pratsamma barn och tystlåtna barn - en vanlig sammansättning. I klassen är det bra sammanhållning och eleverna är arbetsvilliga.

Vi har under åren gjort en del framträdanden när alla haft roller; blomstershow, Astrid Lindgrenprogram, Luciatåg, julspel och nu senast en julskiva. Det är en mycket duktig sångklass!

Eleverna är spända och förväntansfulla inför Vi i femman.

Mvh Klasslärare Birgit Tagesson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".