Två personer simmar, tätt följda ev två personer som paddlar kajak.
1 av 3
Vännerna Christine och Mari Rutgersson simmar 45 minuter i stöten. Där emellan är det paus med gofika tack vare följekanotisterna. Foto: Karin Carlström
Två kvinnor i våtdräkt i vatten. Foto: Karin Carlström
2 av 3
Vännerna Mari Rutgersson och Christine Hägglund simmar från Åre till Östersund, här kommer de i land hos Karin Carlström i Hallen som gav dem husrum över natten. Foto: Karin Carlström
Christine Hägglund vid sitt tält. Foto: Christine Hägglund.
3 av 3
Christine Hägglund vid sitt tält under ett fjälläventyr. Foto: Christine Hägglund.
Äventyr i närområden

Äventyrerskan Christine Hägglund stakar ut livslångt äventyr

Christine Hägglund om sin nya livsutmaning
1:14 min

Christine Hägglund från Östersund har stakat ut ett livsprojekt - att förgylla vardagen med att avverka sträckan Åre - Östersund på så många olika sätt som möjligt.

Hon har bland annat ensam sprungit längs hela den svenska fjällkedjan och hela sträckan Åre-Östersund har hon redan - med olika följeslagare - simmat och åkt skridskor. Men fler varianter är möjliga.

– Jag vill vara ute mycket men har heltidsjobb och familj och det är inte bara att dra några månader varje år som jag kanske skulle vilja. Vi har ju fantastiska upplevelser häromkring. Jag sökte nånting som kan ge mig en utmaning, ge mig en massa nya upplevelser - jag kommer lära mig hur mycket som helst och så behöver det inte ta mer än nån dag då och då.

Så förklarar Christine Hägglund hur hon kommit fram till sin livsplan längs äventyrsspåret.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".