Resor

Lina Hallebratt på långtur runt Sverige

14 min

Förra året gjorde Lina Hallebratt en 270 mil lång vandring  genom alla  alpländer  fem månader. Hon cyklade sen genom Frankrike, Belgien och Holland. Nu ska hon ut igen - i tio månader !

I mitten av februari ska Lina och hennes två hundar Vega och Bounty ut på en Sverigeresa. Hon börjar i Kautokeino i Norge och skidar Nordkalottleden och sen vidare längs vita bandet till Grövelsjön. Därefter ska hon paddla det blå bandet, alltså hela den svenska kusten från Svinesund upp till Haparanda. (Under havsfärden är inte hundarna med) När det är gjort ska hon vandra det gröna bandet, alltså  hela den skandinaviska fjällkedjan ned till Grövelsjön i Dalarna.

Redan 2012 gjorde Lina en långfärd.
Då åkte hon skidor 150 mil längs fjällkedjan och cyklade sedan drygt 410 mil från Sveriges nordspets till sydspets och vidare upp längs västkusten och Norge för att avsluta i Grövelsjön.

stefan.hanberg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista