Första TEDx konferensen i Östersund.
Maria Svensson Wiklander är projektledare för TEDx Östersund. Foto: Johannes poignant
Konferens

TEDx-konferens med Östersund i fokus

Arrangören: Vi är en världsspelare att räkna med
1:49 min

I slutet av februari anordnas för första gången en TEDx-konferens i Östersund. Det är en konferens som handlar om att sprida idéer och nu handlar det om att göra Östersund mera känt ute i världen.

Maria Svensson Wiklander är projektledare för TEDx Östersund.

– Tanken är att vi ska få upp ögonen för Östersund. Att det händer saker här och att det finns en otrolig drivkraft och att vi är en världsspelare att räkna med.

TEDx är ett lokalt arrangerat evenemang som ursprungligen kommer från TED som är en konferens som hålls i Kalifornien i USA varje år och tanken är att presentera idéer som är värda att sprida. Alla föredrag som hålls under TED filmas och läggs upp på Internet för att alla ska kunna ta del av dem. TEDx har spridit sig över hela världen och konferenser har arrangerats på flera håll i landet och den 28 februari är det premiär i Östersund och under den dagen kommer 15-18 personer att föreläsa om alla möjliga ämnen.

– Det ska inte finnas något tema för själva föreläsningarna. Det är breddvetenskapligt och många typer av olika typer av föreläsningar. Vi har valt att försöka lägga fram det här utifrån ett glesbygdsperspektiv och även hur man kan utvecklas.

Och intresset för att anordna en TEDx-konferens i Östersund har varit stort.

– Vi ungefär 40 stycken ideella krafter och otroligt mycket företag som är inblandade och hjälper till så det finns ett otroligt driv att lyfta fram staden och drivkraften för alla de här människorna är Östersund och bygden, säger Maria Svensson Wiklander.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".