Exempel på tekniska brister på Avies flygplan. Rörbrott provisoriskt reparerat med en bit gummislang. Foto: Statens haverikommission.
Exempel på tekniska brister på Avies flygplan. Rörbrott provisoriskt reparerat med en bit gummislang. Foto: Statens haverikommission
Flygtrafik

Företagare protesterar hos regeringen mot Avies-trafik

Företagarföreningen i Sveg har skickat en protestskrivelse till Trafikverket och infrastrukturministern om att det hårt kritiserade estniska flygbolaget Avies får fortsätta sköta flyglinjen Sveg-Arlanda.

Företagarföreningen skriver att de med bestörtning tagit del av det som de anser obegripliga beslutet - utifrån det som i olika utredningar påtalats om bristerna i säkerhetsarbete och tekniskt underhåll hos bolaget.

Föreningen hävdar att förseningar och det faktum att - som de säger - Avies utsatt sina passagerare för livsfara borde göra att Trafikverket omprövar beslutet och istället ger trafiken till ett annat bolag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".