Avies får förlängt med fyra år.
Ett av Avies flygplan. Foto: Johan Nilsson/TT.
Flyg

Problem med Aviesplan – passagerare fick åka taxi till Arlanda

Resenärerna som skulle från Sveg till Arlanda i morse tvingades åka taxi till Arlanda då flygbolaget Avies meddelat att deras flygplan hade problem med ett hjul.

När flygplatspersonalen försökte köpa ersättningsbiljetter från Östersund för att begränsa följderna av det inställda Svegsflyget så lyckades inte det. Istället fick resenärerna åka taxi från Sveg till Stockholm. Det skriver Tidningen Härjedalen.

Flygbolaget Avies har varit i blåsväder en längre tid efter ett flertal incidenter och fått kritik för bristande säkerhetsarbete och underhåll på sina flygplan. Det väckte stort uppseende när bolaget för en tid sedan tog hem Trafikverkets uppdrag att driva flygtrafik på Sveg och Östersund för ytterligare fyra år framåt.

Flera företag och organisationer har slutat anlita bolaget för personalresor i jobbet och Trafikverket har fått motta protestskrivelser mot beslutet att Avies får fortsätta som flygoperatör.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".