Johan Alander.
JOHAN ALANDER © 2013.
P4 Toppen v.4

Johan Alander feat. Anna Lisa Hellqvist utmanar på P4 Toppen

Johan Alander feat Anna-Lena Hellqvist: 15 miljoner mil
2:56 min

En av länets flitigaste låtskrivare och producenter är den här veckans utmanare på P4 Toppen - Johan Alander feat. Anna-Lena Hellqvist med låten "15 miljoner mil".

"Femton miljoner mil" låter som en märklig titel men den syftar på avståndet mellan solen och jorden. Johan Alander berättar att han skrev den som ett brev till sig själv, något slags önsketänkande om hur han ville att livet skulle vara.

"Det är snart 4 år sedan jag skrev den och jag bestämde mig då och där att jag inte skulle spela in den förrän mitt liv var som texten beskriver. Så i 4 år har jag strävat efter att livet ska vara som den här texten, mitt önsketänkande då under perioden jag bodde på HVB-hem".

Sist Johan utmanade på P4-toppen var det i konstellationen Panda Pompoi där - förutom Anna-Lisa Hellqvist - även Lawan Hassan ingår.

Johan Alander är en av länets flitigaste låtskrivare och producenter. Hans musicerande har uppmärksammats i en rad nationella sammanhang, bland annat av teveprogrammet Kobra.

Webbplats: johanalander.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".