Sara Hector
Sara Hector. Foto: TT Nyhetsbyrån
Alpint

Sara Hector: Målet är att bli bäst i världen

Sara Hector om vägen till succén
6:27 min

Sara Hector har fått sitt stora genombrott denna säsong och pratade med Radiosportens Mats Dahlberg om säsongen och vägen till framgångarna. 

Sara Hector har denna säsong fått sitt stora genombrott i den alpina världscupen. En andra plats i Åres storslalom följdes upp med seger i österrikiska Kühtais storslalom – hennes första VC-seger.

– Målet är att verkligen vara bäst i världen. Men det är jättecoolt att jag fick vara det för en dag, säger Hector till Radiosporten om segern i Österrike. 

Radiosportens alpina expert Torgny Svensson är kritiskt mot att Sara Hector satsat på fartgrenarna, något hon slutade med inför den här säsongen. 

– Om man nu har framgång i någon gren måste man vidareutveckla det och se hur långt det bär innan man ger sig in i något nytt. jag tycker att man ska ta den tid som behövs för att se hur långt man kan komma i slalom och storslalom, sen kan man bestämma sig om man ska åka andra grenar, säger Svensson och tillägger: 

– Det har varit bortkastade år, faktiskt. Man borde ha satsat på slalom och storslalom när man såg att framgången kom (i stora sammanhang år 2009 då hon kvalade in i Åres storslalom). Det ska bli spännande att se hennes fortsatta karriär, som också kan leda till att hon i framtiden åker i fartgrenarna.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".