Folktandvården, Myrviken, Jämtland, Berg
Folktandvården i Myrviken är en av klinikerna som regionstyrelsen ha beslutat ska läggas ner. Nu ska frågan upp i regionfullmäktige. Foto: Pernilla Anth Jacobsson/Sveriges radio.
Tandvård

Regionstyrelsen fattade beslut om att lägga ner fem tandvårdskliniker

Regionstyrelsen beslutade igår som väntat att tandvårdsklinikerna i Myrviken, Kälarne, Gällö, Föllinge och Hammerdal ska läggas ner.

Samtidigt som majoriteten vill lägga ner fem tandvårdskliniker i regionen bemannas det upp på klinikerna i Svenstavik, Hammarstrand, Bräcke, Krokom och Strömsund.

– Det här är ett bra förslag för att kunna hålla hög kvalitet på tandvården, för att säkra en god arbetsmiljö för personalen och ha möjlighet att rekrytera personal, säger Ann-Marie Johansson (S) ordförande i regionstyrelsen.

Styrelsen beslutade även att man ska titta på möjligheten att erbjuda hälso- och sjukvård, inklusive tandvård, i form av en mobil enhet i regionen.

Den borgerliga oppositionen föreslog att regionstyrelsen inte skulle ta något beslut om Folktandvårdens framtida struktur.

Regionfullmäktige fattar slutgiltigt beslut i frågan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".