Montage - Tina Moe + Nittitusen. Foto: Annika Persson/Gustav Eheleskog.
Montage - Tina Moe + Nittitusen. Foto: Annika Persson/Gustav Eheleskog.
P4 Toppen v.5

Tina Moe samt Nittitusen utmanar på P4 Toppen

Den här veckan är det två utmanare på P4 Toppen, då Inga-Lill Gyllander lämnar listan efter tio veckor. Tina Moe med "Kärlek är att sakna", samt popduon Nittitusen med "Jagad".

Tina Moe

Tina Moe, bördig från Ånn i Jämtland, beskriver själv veckans utmanarlåt så här:

"Med den här låten vill jag beskriva känslan i kroppen när man är långt ifrån den man älskar. Samma känsla som när man är långt ifrån någon som betyder mycket och som man kanske inte träffar så ofta. Känslan kallas saknad och för mig är det ett tecken på värme, ömhet, längtan och hopp. Jag känner glädje när jag känner saknad. Då vet jag att jag känner, att jag verkligen bryr mig. För Kärlek är också att sakna. Eriks dotter satt i studion när jag sjöng in den. Hon satte hela texten snabbt och låten blev hennes favorit". (Erik i det här fallet är synonymt med Frösöbördige Erik Berhnholm)

Nittitusen

Nittitusen är en popduo från Östersund/Linköping som bildades 2012 och består av Tommy Larsson och Gustaf Ehleskog.

Nittitusens nya singel "Jagad" går i samma 80-talsspår som debutsingeln "Stormen" - en synthbaserad popdänga som för tankarna till både Human Leauge, Yazoo och Paul Rein.

Så här säger gruppens frontman Gustav Ehleskog om låten:

"Jagad är en låt som har legat och grott som ett årgångsvin sedan 2012, och som fick sin text och titel först sommaren 2014. En historia om en lössläppt kvinna som undertecknad fattar tycke för. Musiken är influerad av 80-talet, närmare bestämt New York 1987, men som med svensk text och fräschare sound kan ge en känsla av Östersund sommaren 2015".

Nästa EP planeras komma ut i slutet av året.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".