Vägskylt Åre kommun, Ååren Tjielte på samiska. Foto: Sara Rönnberg/Sveriges radio.
Foto: Sara Rönnberg/Sveriges radio.
Utbildning

Större skolor ska utredas i Åre

Åre kommun gör halt på de omdiskuterade nedläggningsplanerna av skolor i kommunen. Det kommer inte att tas något beslut, i alla fall inte på ett tag till.

Barn och utbildningsnämnden ska låta göra en grundligare genomlysning av ekonomin och skolstrukturen för att se hur man ska klara av att få en ekonomi i balans 2016.

När det gäller grundskolan ska man utreda om det går att ha färre och större skolor. Kostnaderna för skidgymnasiet och hotell- och restaurangutbildningen ska skärskådas ytterligare. En av de båda gymnasieutbildningarna riskerar att försvinna, skriver Östersunds-Posten.

Enligt ett förslag från barn- och utbildningsnämnden som P4 Jämtland berättade om före jul kunde högstadiet i Hallen komma att läggas ner och i Duved kunde förskoleklassen och lågstadiet försvinna från skolan.

Även förskolan i Månsåsen var nedläggningshotad.

Anledningen är att barn- och utbildningsnämnden i Åre kommun har ett underskott på drygt sex miljoner kronor och behöver spara pengar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".