Souldrainer. Foto: Sverker Berggren
Souldrainer. Foto: Sverker Berggren
Brott

Rockbandet Souldrainer drabbat av inbrottsstöld i Östersund

Marcus Edvardsson: Jag skrek i bilen
4:30 min

Metal-bandet Souldrainer från Östersund blev av med studioutrustning för omkring 90 000 kronor i samband med inbrottet i natt i musikstudion i Gula Villan.

Souldrainer är ett av flera band som förlorade dyrbara ägodelar i samband med inbrottsstölden säger bandmedlemmen Marcus Edvardsson till P4 Jämtland. Från en annan rep-lokal i huset stals band annat ett antal gitarrer.

Souldrainer har bara haft sina grejer i lokalerna ett par veckor och Marcus Edvardsson blev bestört när han fick veta vad som hänt.

– Jag blev alldeles kall i kroppen. Jag skrek i bilen på vägen dit eftersom jag blev så förbannad, säger han.

Han berättar att bandet tills vidare inte kan spela. Nu ska de undersöka möjligheterna att få hjälp via försäkringsbolag och han tror också att de ska kunna låna utrustning från andra musiker.

– Mest drabbad blev jag och min studioverksamhet. Jag kan ju inte göra några jobb alls eftersom datorn och studiohögtalarna är borta, säger Marcus Edvardsson.

Polisen undersöker stölden men bandet har själv även tagit hjälp av sociala medier och efterlyst sin musikutrustning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".