Emanuel Sandberg, Kristdemokraterna i Östersund. Foto: Annelie Lanner/Sveriges radio.
Emanuel Sandberg, Kristdemokraterna i Östersund. Foto: Annelie Lanner/Sveriges radio.
Politik

Sandberg vill se ung kvinna som Hägglunds efterträdare

Överraskades av dagens besked
1:06 min

I dag meddelade Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund att han avgår. Kristdemokratiska politikern Emanuel Sandberg blev överraskad av dagens besked.

Emanuel Sandberg fick beskedet om Göran Hägglunds avgång via text-tv vid 13-tiden på torsdagen. Han blev överraskad och lite ledsen, men förstår samtidigt att Göran Hägglund väljer att avgå efter elva år som partiordförande.

Som tänkbara efterträdare nämner Emanuel Sandberg två framstående kvinnor i partiet. Den ena är Ebba Busch, som i dag är kristdemokratiskt kommunalråd i Uppsala. Den andra är Sara Skyttedal som är förbundsordförande för Kristdemokratiska ungdomsförbundet.

Elisabeth Rolandsson, kristdemokratisk politiker i Åre kommun, vill helst se Ebba Busch eller den tidigare tv-journalisten, numera EU-parlamentarikern Lars Adaktusson som ny partiledare för Kristdemokraterna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".