Daniel Bodin, of Sweden, flips up-side down with his snowmobile, Sunday, Jan., 27, 2008, during the Winter X Games at Buttermilk Ski Area near Aspen, Colo. (AP Photo/Nathan Bilow)
Nog med skoterkörning på Sportfältet. Nu höjs röster för att dra in skoterleden som går där förbi och som vissa inte nöjer sig med att följa. Foto: Nathan Bilow/TT
Sport och fritid

Buskörning med skoter förstör fotbollsplaner

Buskörning med skoter saboterar fotbollsplanerna på Sportfältet i Östersund och Storsjöcupens kärnområde riskerar få allvarliga skador till barmarkssäsongen.

– Det här är ett problem som har kommit och gått genom åren, men nu är det värre än nånsin och i mycket större omfattning än tidigare. Det säger Leif Een, som ansvarar för fotbollsplanerna, till P4 Jämtland.

Han berättar hur han vid ett tillfälle varit vittne till hur 7-8 skoterförare roat sig med att i hög fart spinna och hoppa i den närbelägna pulkabacken i Sportfältet överdel, samtidigt som två små barn befann sig i backen.

– Det är liksom ingen hejd på det hela när det körs kors och tvärs in och ut ur villaområden och som i det här fallet bland barn och andra människor. Det måste bli stopp, innan det sker en allvarlig olycka, säger Leif Een.

Det går en skoterled förbi Sportfältet, men alla håller sig alltså inte till leden.

– Där finns det också en hel del att önska vad gäller skyltning. Som det är nu finns inte en skylt som upplyser om var skoterleden går och att man inte får avvika från den. Det är också dåligt med vägvisningsskyltar och kartor längs ledsystemet, tycker Leif Een. 

Östersunds skoterklubb anser att det är i första hand föräldrars ansvar att hålla efter buskörarna, eftersom de misstänks vara mestadels yngre personer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".