Tåg. Foto: Johan Nilsson/SCANPIX.
Chartertåg går testas i vinter. Foto: Johan Nilsson/TT.
Vinterturism

Charter med tåg till Jämtlandsfjällen

Destination Fjällen: Kan bli fler tåg inom en snar framtid
1:05 min

Sex skidorter i västra Åre har gått samman för att locka fler turister och kommer att erbjuda charterresor med tåg i vinter.

– Förhoppningen är att det här destinationerna som i dag kanske inte kommer upp och syns i skuggan av Åre får lite mer ljus på sig och chansen att visa vad de faktiskt går för. Jag är säker på att ett breddare utbud kan få hit nya gäster till kommunen, säger Magnus Ekelund på Destination Fjällen.

Det är skidorterna Storlien, Vålådalen, Trillevallen, Edsåsdalen, Bydalsfjällen och Duved som har påbörjat ett sammarbete och Storlien kommer att precis som på en charterresa till Medelhavet erbjuda all inclusive. Konceptet kommer att testas under veckan nio och Magnus Ekelund säger att reaktionerna varit positiva.

– En så länge är det bara positiva hejarrop, dels från andra destinationer som tittar på det vi gör och även från folk som ringer till och oss och tycker det vi gör är jättespännande. Om det här går som vi hoppas kommer det att bli ett tåg till inom en snar framtid, kanske redan till påsk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".