Kajsa Kling i målfållan efter Super-G i VM
Kajsa Kling i målfållan efter Super-G i VM. Foto: AFP/TT
Alpina VM

Kajsa Kling åtta i VM-premiären

Kajsa Kling: Tycker inte åket var helt perfekt
1:45 min

Kajsa Kling missade medalj vid den alpina VM-premiären, damernas super-G i Beaver Creek. 26-åringen slutade på åttonde plats. Den olympiska mästarinnan Anna Fenninger tog guldet.

– Inte som jag hade önskat, säger en besviken Kajsa Kling till Radiosporten.

Starttiden av damernas super-G-tävling vid den alpina VM-premiären i Beaver Creek, Vail, USA försenades med en halvtimme och startkuren flyttades ned på grund av snö och blåst.

Kajsa Kling, 26 år från Åre, startade som nummer 13 och gick i mål som tvåa. Inför de seedade, favorittippade åkarna låg svenskan trea.

Den amerikanska superstjärnan Lindsey Vonn tog ledningen men fick se sig slagen av österrikiskan Anna Fenninger och slovenskan Tina Maze.

Den regerande olympiska mästarinnan från OS i Sotji, 25-åriga Anna Fenninger, tog guldet med blott tre hundradelars marginal till silvermedaljören Tina Maze. Lindsey Vonn var 15 hundradelar från guldet. Kajsa Kling var knappt en och en halv sekund från pallen.


VM-resultat, super-G (d), Beaver Creek, Vail, USA

1. Anna Fenninger, Österrike, 1.10,29
2. Tina Maze, Slovenien, +0,03
3. Lindsey Vonn, USA, +0,15

8. Kajsa Kling, Sverige, +1,47

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".