Ida Graae
Ida Graae

Ida Graae

Ida Graae: Drive this road till dawn
3:30 min

14-årig musikalisk tjej med rötterna i Danmark, som nu bor i Väst-Jämtland.

Grupp/Artist: Ida

Medlemmar:
Ida Graae - sång
Peter Graae - gitarr
Ulrika Persdotter Dahlberg - piano
Carl Graae - munspel
Per Fröling - bas
Ronny Dahlberg - trummor
Astrid Domino - kör

Genre: Rock/pop

Webbplats: youtube/Ida

Facebook: facebook.com/ida.graae.98


Bakgrund/Historik/Fakta: 
Ida är en 14 årig tjej som går i 9:an på Mörsil skola. Hon kommer ursprungligen från Danmark men har även bott på Grönland. Hon har sjungit i Kulturskolan sen 4:an och spelar även piano, gitarr och fiol.

Ida spelar fotboll i Järpen IF och J/H FF där hon är målvakt. Efter att hon förra året släppte hyllningslåten till ÖFK, som rörde Daniel Kindberg till tårar, bodde hon i USA i fyra månader. 

Nu är hon alltså tillbaka med en singel om saknad och hemlängtan. Låten skrevs 2014 när Ida var i USA med sin mamma som jobbade där. Ida saknade då sin familj hemma väldigt mycket.

På gång:
Ida har sjungit mycket senaste året. Flera spelningar på Arena Restaurangen i samband med ÖFK:s hemmamatcher, Åre Höstmarknad, Copperhill mountain lodge m.m.
Undervisning på Åre Kulturskola, Fotboll i Järpens IF och JH FF. I December startade Ida en youtube kanal med både egen musik och covers. Jobbar med nya låtar som ska bli till ett album.

Dela gärna artikeln och låten - så gör du

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".