Hundben. Foto: Bertil Ericson/TT
1 av 2
Foto: Bertil Ericson/TT
Jenny Hedin Östersunds Hundforum. Foto: Sara Johansson/ Sveriges Radio.
2 av 2
På hunddagiset som Jenny Hedin äger, Östersunds Hundforum finns 30 platser, och nu har de runt 60 hundar i kö som vill få en plats. Foto: Sara Johansson/ Sveriges Radio.
Hundar

Kön till hunddagis bara växer

Hunddagis: De har lite smått panik
1:29 min

Det blir allt populärare att skaffa hund. Det har medfört att trycket på de hunddagis som finns ökar. Det leder också till att allt fler anlitar svart arbetskraft för att få sina hundar passade.

Östersunds hundforum är ett av två hunddagis i stan. Företaget öppnade 2011 och sedan dess har efterfrågan att få en plats till sin hund bara ökat.

– Det är ett högt tryck och folk hör av sig nästan varje dag och de har lite smått panik över att de måste fixa hundpassning på jobbtiderna, säger Jenny Hedin, ägare till hunddagiset Östersunds hundforum.

I Östersund finns två hunddagis och båda är i dagsläget fulla och har kölistor. På Östersunds Hundforum står det runt 60 hundar i kö, men vilken hund som tas in beror mycket på vilken hund det är som slutat.

– Hundar är ju levade djur och de kanske inte tycker om alla andra djur, det måste ju verkligen passa för att de ska kunna sitta tillsammans och bli kompisar, säger Jenny Hedin.

Eftersom det också är fullt på de hunddagis som finns och lång kö har det blivit fler som passar hundar svart, och inte har ett riktigt företag. Något som Jenny Hedin menar kan ställa till problem ifall det skulle hända något med hunden.

– Det är ju synd om hunden om den skulle råka illa ut om dagiset inte har försäkringar. Händer det något så står  han ju där, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".