Mats Eriksson, Terracom
1 av 2
Mats Eriksson, Terracom, i Brattåsenmastens innandöme. Foto: Marcus Frånberg/SR
Mats Eriksson, Terracom
2 av 2
Mats Eriksson, Terracom. Foto: Marcus Frånberg/SR
Radio- och TV-teknik

Radio- och TV-sändarveteran slutar

Mats Eriksson om hur radio- och TV-tekniken förändrats
5:09 min

En veteran i arbetet med att se till att radio- och TV-sändningar och annan samhällskommunikation fungerar i vårt område, går nu i pension. Mats Eriksson som jobbat 40 år vid Terracom.

Han har varit stationerad vid Brattåsenmasten utanför Östersund. Men han och kollegorna har turats om med jourberedskap där de vid behov fått rycka ut för att reparera fel på sändarmaster och annan teknik även ute i länet.

Jobbet som servicetekniker har förändrats från att tidigare till stor del handlat om att reparera utrustning med lödkolv och skruvmejsel till att mestadels med hjälp av datorer felsöka och byta ut komponenter, berättar Mats Eriksson.

– Det har varit väldigt bra, säger han, men tycker också att det känns väldigt bra att lämna yrkeslivet och kunna få mer tid åt sina hobbies, som renovering av bilar och traktorer och jakt och fiske och skogsarbete.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".