Anna-Caren Sätherberg, S, på valvakan. Foto: Marcus Frånberg/SR
1 av 2
Anna-Caren Sätherberg, S, på valvakan. Foto: Marcus Frånberg/SR
Terese Bengard. Foto: Anneli Johansson/Sveriges radio.
2 av 2
Terese Bengard. Foto: Anneli Johansson/Sveriges radio.
Politk

S kommer att sakna Bengard men har många möjliga ersättare

Anna-Caren Sätherberg: Är det något S har är det starka kvinnor
2:03 min

Socialdemokraterna i länet har gott om kandidater som kan fylla platsen efter Terese Bengard. Det menar Anna-Caren Sätherberg som är länsordförande för (S) i länet.

På tisdagen kunde P4 Jämtland berätta att Ragundas kommunalråd, socialaldemokraten Terese Bengard hoppar av.

Redan första mars börjar hon sitt nya jobb med att leda organisationen Hela Sverige ska leva, som jobbar med att göra landsbygden i Sverige attraktivare. Distriktsordförande Anna-Caren Sätherberg säger att det kommer att bli tomt i socialdemokratin utan Terese Bengard.
– Det är ju lite sorgligt. Terese har ju haft en enorm drivkraft och har inspirerat oss på ett väldigt bra sätt, säger Anna-Caren Sätherberg.

Terese Bengard är inte den enda jämtländska kvinnliga socialdemokrat som lämnat politiken den senaste tiden. Östersunds kommuns Katarina Nyberg Finn valde för inte så länge sedan att lämna politiken för att jobba med företagande.

Tidigare riksdagsledamoten Marie Nordén tänkte sig först en kommunpolitisk karriär i samma kommun, men blev istället generalsekreterare för NTF, men Socialdemokraternas länsordförande Anna-Caren Sätherberg tycker att det är självklart att de här personera vill gå vidare i sina karriärer och tycker inte att det är svårt att rekrytera yngre kvinnliga politiker.

– Är det någonting som vi har i socialdemokratin i Jämtland så är det många starka kvinnor. Det syntes speciellt nu när vi hade ombudsval till partikongressen och våra medlemmar röstade fram kvinnor som sex av de åtta ombuden, säger Anna-Caren Säterberg.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".