Publik vid målområdet i skidbacken i Åre
Målområdet i Åre. Foto: Emelie Andersson/Sveriges Radio
Alpint

Åre får alpina junior-VM 2017

Nu är det klart att Åre kommer att få arrangera alpina junior-VM 2017. Valet gjordes under gårdagen i samband med VM i Vail och Beaver Creek i USA.

Junior-VM arrangeras varje år och innehåller tävlingar i alla alpina grenar: störtlopp, super-G, kombination, teamevent, storslalom och slalom. Drygt 350 aktiva som representerar mer än 50 olika nationer kommer att göra upp om medaljerna.

Segraren i varje gren får inte bara med sig en guldmedalj hem utan även en biljett direkt till världscupfinalen samma år.

– Det känns jättekul och inspirerande att vi satsar på framtidens skidåkare. Att vi får arrangera alpina junior-VM passar även bra ihop med vår kandidatur för Åre 2019, säger Niklas Carlsson, VD Åre 2019 AB och förbundsdirektör Svenska Skidförbundet.

För många av de yngre åkarna är junior-VM årets höjdpunkt. Senast ett alpint JVM avgjordes i Sverige var 1987. Då var Sälen värld för de unga skidåkarna.

Junior-VM 2017 kommer således att ingå i de event som arrangeras av Åre 2019 AB och som börjar med den alpina världscupen i Hammarbybacken 2 februari 2016, för att 2017 bli junior-VM för att avslutas med den alpina världscupfinalen 2018 innan det är dags för alpina VM 2019.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".