220 Volt + Martina Moberg - montage. Foto: Göran Strand/Axel Bergendorff.
220 Volt + Martina Moberg - montage. Foto: Göran Strand/Axel Bergendorff.
P4 Toppen v.7

220 Volt samt Martina Moberg utmanar på P4 Toppen

Den här veckan är det två utmanare på P4 Toppen då Lars Persa lämnar listan efter tio veckor. 220 Volt med "Walking in starlight", samt Martina Moberg med "Dying to see".

220 Volt

220 Volt är hårdrocksbandet från Frösön som funnits jämt, eller i alla fall sen 1979.

Bandet fanns med på den allra första Storsjöyran och deras första singel släpptes 1982. Den hette Prisoner of War och den sålde snabbt slut. En radiostation i New Jersey spelade den och där blev den en av de mest önskade låtarna. Bandet fick skivkontrakt och fick turnera med AC/DC.

1992 splittrades bandet men gjorde comeback 2002. 2009 spelade bandet in en ny EP och nu 2015 kommer bandet med en ny singel igen. Nu väntar livespelningar landet runt på rockklubbar och festivaler, med start i mars 2015.

Martina Moberg

Martina är en låtskrivare och artist som kommer från Jormvattnet. Hon började skriva låtar i högstadiet och efter att ha avslutat gymnasiet i Östersund, där hon studerade estet-musik, flyttade Martina till Stockholm. Där kom hon in på RML och studerade första året låtskrivare och sen en mer studio inriktad linje andra året.

För ett halvår sen släppte Martina sin debut EP "City Lights And Dreams", som spelats in i RML:s studio på Fryshuset. Texterna är på engelska och musiken kan beskrivas som poprock med lite arena feeling.

Dela gärna artikeln och låten - så gör du

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".