Totalt samlades över 100 000 in till välgörenhet.
Runt 30 lag deltog i välgörenhetssprinten. Foto: Victoria Herkules / Sveriges Radio.
Längdskidor

Sprintade hem 100 000 kronor till välgörenhet

Åkarna om välgörenhetssprinten
2:42 min

Över 100 000 kronor samlades in till välgörenhet under den första välgörenhetssprinten i Östersund.

Under torsdagskvällen inleddes världscupen i Östersund med den första upplagan av World Cup Charity Sprint. Tanken är att andra världscupsarrangörer ska ta över stafettpinnen och fortsätta samla in pengar till välgörenhet. Runt 30 lag var anmälda till tävlingen och en av åkarna som ställde upp var Arne Mårtensson.

– Det var roligt, tufft men roligt. Man trodde inte att det skulle vara så tufft att åka 600 meter men det var nästa som man ville ha syrgas när man kom i mål.

Vad tyckte du om arrangemanget?

– Jag tyckte det var bra. Det är för en god sak, så jag tycker att det är bra att så många företagare ställer upp.

Den tidigare norska landslagsåkaren och OS-medaljören Tor Arne Hetland var en av åkarna som förstärkte lagen i välgörenhetssprinten och från USA fanns namn som Kikkan Randall och Jessica Diggins. Många svenska åkare var också på plats och en av dem var Anna Haag.

– Det var jättekul och kul att så många atleter ställde upp. Det kändes som både åkarna och de som var här och tittade uppskattade det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".