Avverkade stockar i väntan på vidare transport till sågverk.
På terminalen i Ånge lastas virket om. Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix.
Skogsindustri

Huggsexa om virkesterminal i Ånge

Reaxcer konkurrerar mot Lars Lagerbäck
1:36 min

Det jämtländska logistikföretaget Reaxcer kastar sig in i kampen om virkesterminalen i Ånge. En av motspelarna är förre fotbollsförbundskaptenen Lasse Lagerbäck.

– Ur ett logistikperspektiv ligger Ånge väldigt rätt för oss. Terminalen är ett bra komplement till våra befintliga kunder och den terminal vi bedriver i Lugnvik i Östersund.

Jämtländska Reaxcer har under många år ansvarat för lastning och lossning på virkesterminalen i Ånge. Nu har man lämnat in en intresseanmälan till kommunen om att få arrendera terminalen för att kunna utveckla den och på sikt anställa fler.

Men Reaxcer är inte utan konkurrens. För en tid sedan bildade en grupp med förre förbundskaptenen i fotboll, Lars Lagerbäck i spetsen, ett bolag som också vill ta över omlastningscentralen.

– Nu ser vi över vilka tankar Reaxcer har och så ska vi redovisa för kommunstyrelsen att vi har fått några som är intresserade av att arrendera eller hyra. Sedan får vi tar ställning till hur vi går vidare, säger Stefan Wallsten, utvecklingschef i Ånge kommun.

Varför har det nästan blivit huggsexa om virkesterminalen i Ånge?

– Vi är intressanta som logistikområde och ligger i ett kors mellan stambanan och mellanbanan. Det är väl det man har insett, säger Stefan Wallsten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".