BEAVER CREEK 2015-02-14 Frida Hansdotter silver och Mikaela Shiffrin guld i damernas slalom vid alpina VM i Beaver Creek. Foto: Pontus Lundahl / TT
Foto: Pontus Lundahl / TT
Alpint

Silver till Hansdotter efter dramatisk guldkamp

Frida Hansdotter efter VM-silvret: "Den här säsongen har varit magisk"
2:09 min

Det blev en ryslig avslutning på damernas VM-slalom. Frida Hansdotter tog silver efter en rejäl kamp om guldet med Mikaela Shiffrin.

Amerikanskans snabba avslutning avgjorde och hon vann sitt tredje raka mästerskapsguld. Frida Hansdotter låg tvåa inför det andra åket och lyckades stå upp för pressen. Hansdotter gjorde ett kanonåk och satte press på MikaelaShiffrin. Amerikanskan som hade fyra tiondelar i försprång tappade mot svenskan och låg efter vid andra och tredje mellantiden. Men sedan kom tempohöjnigen och Shiffrin lyckades ta hem guldmedaljen med 34 hundradelars marginal. Sarka Strachova knep bronset.

För Frida Hansdotter innebar andraplatsen karriärens andra VM-medalj och Hansdotter satte silverkant på sin redan succéartade säsong.

– Jag vet ju att Shiffrin åker fantastiskt bra. Jag tyckte att jag åkte bra och såg att jag hade en stor ledning, jag tänkte att det kan ju kanske gå men sen såg jag hur snabbt hon åkte på slutet. Och hon är värd det. På hemmaplan och allt, säger Frida Hansdotter till Radiosporten.  

För Maria Pietilä-Holmner förstördes dagen redan i första åket. Hon hade en stor miss och låg på en 18:e plats inför det andra åket. Men det blev ingen riktig revansch för PH som inte fick upp farten och slutade VM-tävlingen på plats 14. 

– Jag hängde inte med i dag, gläds åt Frida i stället, säger Pietilä-Holmner till Radiosporten. 

Även Anna Swenn-Larsson och Sara Hector hade problem i det kluriga andraåket. Svenskorna slutade på 22:a och 23:e plats, sämst av de som tog sig i mål.


Resultat damernas VM-slalom 2015

1. Mikaela Shiffrin, USA, 1.38,48
2. Frida Hansdotter, Sverige, +0.34
3. Sarka Strachova, Tjeckien, +0.77

14. Maria Pietilä-Holmner, Sverige, +3.19
22. Anna Swenn-Larsson, Sverige, +4.36
23. Sara Hector, Sverige, +4.55


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".