Anna Holmlund skiner ikapp med sitt guld.
1 av 4
Anna Holmlund efter sin seger i världscupen i Åre. Foto: Erik Danielsson/SR
Vinnare under söndagens världscupstävling i Skicross i Åre 2015
2 av 4
Pallplatser och världscupsledare VÖN. Foto: Erik Danielsson/SR
Anna Holmlund tokjublar efter sin seger i Åre.
3 av 4
Anna Holmlund efter sin seger i Åre Foto: Erik Danielsson
En besviken Victor Öhling Norberg efter uråkning
4 av 4
Victor Öhling Norberg, segrare på lördagen, men tog sig inte vidare från åttondelsfinalen på söndagen. Foto: Erik Danielsson/SR
Skicross

Holmlunds sköna revansch

Anna Holmlund efter skicrossegern: Känns som äntligen
1:18 min

På lördagen var det Victor Öhling Norberg som vann och Anna Holmlund som försvann tidigt. På söndagen var det ombytta roller i Åres världscuptävlingar i skicross. 

Holmlund vann i stor stil - "Vön" åkte ut redan i åttondelsfinal.

– Det känns som äntligen. Det har varit en lång väg från 2011 tills i dag, det är jätteskönt, säger Holmlund till Radiosporten.

Anna Holmlund var ute efter revansch från lördagen. Det var då hon gjorde ett misstag när hon i klar ledning körde på fel sida av en port och försvann redan i kvartsfinal.

Men som hon kom tillbaka. Holmlund - som vann den totala världscupen 2010-2011 och tog OS-brons i Sotji i fjol - vann såväl kvartsfinalen som semifinalen. Och i finalen var det inget snack.

Holmlund var snabbast direkt från start och där bakom försvann konkurrenterna en efter en. 27-åringen kunde defilera in i mål fram till sin första världscuptriumf sedan 19 mars 2011. Segern tar henne även upp i topp i den totala världscupen, förbi schweiziskan Fanny Smith som blev sist i finalen efter ett tidigt fall.

På herrsidan är Victor Öhling Norberg kvar i totalledning. Detta trots att han misslyckades med att följa upp lördagens triumf. Han hade visserligen femte bästa tid i kvalet, men sedan tog det snöpligt stopp för Öhling Norberg, Vön kallad, redan i åttondelsfinalen. Det blev tajt och svensken - som hade tre raka segrar i världscupen - hamnade på bakänden av ryssen Sergej Ridziks skidor, tappade fart och blev sist i heatet.

Även Michael Forslund - som blev trea på lördagen - försvann i åttondelsfinal, precis som Viktor Andersson. OS-guldmedaljören Jean-Frédéric Chapuis, Frankrike, vann finalen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".