Adam Rönnqvist i LF Basket efter matchen. Foto: Hjalmar Lindberg
Adam Rönnqvist i LF Basket. Arkivfoto: Hjalmar Lindberg
Basket

LF basket vann trots sitt dåliga spel

Adam Rönnqvist och tränare Peter Öqvist efter matchen
2:23 min

LF basket hade stora problem och kunde nätt och jämt vinna över Jämtland basket. Efter en riktig nagelbitare i sista perioden vann Luleålaget med sex poäng 89-83.

Ett taget hemmalag hade svårt att komma till skott och de som sköts gick inte i. I första två perioderna gick bara 48 procent av tvåpoängsskotten i och bara var femte trepoängskott. LF basket fortsatte att kämpa i motvind, ett allt mer stressat spel och tecken på frustration som innebar ännu fler misstag.

LF coachen Peter Öqvist var varken nöjd med spelet eller domarnas bedömningar och tog ut sina aggressioner på en reklamskylt.

– Det var nog droppen som fick bägaren att rinna över, förklarade Peter Öqvist efteråt på presskonferensen.

Hemmalagets Adam Rönnqvist var mycket missnöjd med den första halvan av matchen som slutade med åtta poängs underläge, 34-42.

– Vi var väldigt dåliga hela första halvlek. Första perioden släppte vi in 25 poäng vilket vi inte brukar, vi brukar vara bra i försvar, säger Adam Rönnqvist.

Varför LF basket spelade dåligt har Adam Rönnkvist inget bra svar på men han förnekar att det skulle handla om underskattning och tror att det bara var en dålig dag.

– Vi kämpar inte så mycket, vi slåss inte om returerna, jag vet inte riktigt det var en sådan dag idag, tror Adam Rönnqvist.

Ett mer sansat och mindre stressat LF basket kom in i den tredje perioden. Med ett bättre självförtroende kunde Luleålaget rycka upp sig och sakta men säkert krypa allt närmare Jämtland. Inför fjärde perioden låg LF basket under med fem poäng och det skulle bli en nagelbitare.

Dryga tre minuter in i sista perioden kvitterade LF basket och lagen höll därefter jämna steg med varandra. Med dryga tre minuter kvar tog hemmalaget en ledning som LF basket kunde hålla, även om det var nära ögat att Jämtland skulle komma tillbaka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".