Den 59-åriga kvinnan anländer till Kristianstad tingsrätt. Foto: Josefin Modig/Sveriges Radio
Den 59-åriga kvinnan anländer till Kristianstad tingsrätt. Foto: Josefin Modig/Sveriges Radio
Bromölla-kvinnan

59-åriga mamman begärd häktad

Sammanfattning av Bromöllafallet
0:51 min

Den 59-åriga kvinna som på onsdagskvällen greps i Bromölla begärdes på fredagen häktad misstänkt för olaga frihetsberövande. Häktningsförhandlingarna hålls i eftermiddag klockan halv två.

Chefsåklagare Pär Andersson lämnade in sin framställande till Kristianstads tingsrätt under förmiddagen. Det var sent på onsdagen som polisen tog sig in i kvinnans lägenhet i Bromölla efter att ha larmats av en granne. I lägenheten fanns kvinnan och hennes tre vuxna barn, rapporterar P4 Kristianstad.

Kvinnans försvarsadvokat Thomas Ljungdahl säger till TT att kvinnan förnekar brott - och att hon har inte på något sätt begränsat hennes barns rörelsefrihet.

Kvinnan ska under tio års tid ha bott i Åre kommun och även där ha hållit barnen instängda. Åre kommuns barn- och utbildningschef säger till Länstidningen att de under tiden som kvinnan bodde där gjort en polisanmälan eftersom de sökt henne då barnen inte kom till skolan.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".