Östersundshems markaffärer

Östersundshem köpte marken för 14 miljoner under marknadsvärdet

Den omstridda marken på Stadsdel Norr i Östersund som Östersundshem köpte för 127 miljoner kronor förra året är egentligen värd 141 miljoner kronor. Det visar den oberoende värderingen som presenterades i dag.

Värderingen av den omstridda markaffären på Stadsdel Norr är nu klar och presenteras just nu vid en presskonferens. Östersundshem köpte marken för 127 miljoner kronor - den oberoende värderingen visar att marken är värd 141 miljoner kronor, uppger Östersundshem i dag.

Alltså har det kommunala bostadsbolaget köpt marken till ett pris som är 14 miljoner under vad den är värderad till.

Det var i höstas som den omstridda affären briserade och som handlar om Östersundshems köp av mark på Stadsdel Norr för 127 miljoner kronor av fastighetsbolaget Fältjägaren.

Priset var enligt många kritiker tiotals miljoner kronor för högt och en oberoende värdering av hela affären inleddes. Det är den värderingen som presenterades i dag i samband med årsbokslutet för Östersundshem.

Deltar på presskonferensen gör Östersundshems vd Daniel Kindberg, styrelseordföranden Tord Andnor (S) och vice ordföranden, Sven Ringvall (M).