Sport

Skytten Lotten Johansson till European Games

3:44 min

Igår blev det klart att gevärsskytten Lotten Johansson från Strömsund får delta i European Games som anordnas för allra första gången i juni.

Ännu en svensk skytt har fått klartecken för deltagande i de allra första europeiska spelen European Games 2015, nämligen gevärsskytten Lotten Johansson.

Lotten bor i Strömsund men tävlar för Ramselefors Skytteförening och för hennes del innebär detta ytterligare ett steg närmare OS i Rio de Janeiro 2016.

Nu återstår tre världscuper, ett EM och så European Games.

– Får jag bara till det och skjuter som jag ska kan det gå vägen, men bara för att man tagit en kvotplats betyder det ändå inte att man får åka, för den tar man till landet och inte individuellt, säger Lotten.

I förra veckan offentliggjorde Sveriges Olympiska Kommitté hela den drygt 70 man starka truppen där fem skyttar ingick. Det var lerduveskyttarna Håkan Dahlby, Stefan Nilsson, Henrik Jansson och Therese Lundqvist samt gevärsskytten Sam Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista