Musik

Världspremiär för Östersundsbandet In Circles låt Alaska i P4 Jämtland

9:59 min

In Circles från Östersund stod som slutsegrare av den internationella Imagine Festival 2015. Nu är bandet hemma igen, 10 000 Euro rikare.

Efter vinsten i Musik Direkt, först i Jämtland och sen i riksfestivalen i Sundsvall fick jämtlandsbandet In Circles representera Sverige i Botanique i Bryssel. Bandet vann den Internationella Imagine Festival 2015 och 10 000 Euro rikare har nu bandet återvänt till Östersund.

– Det är fortfarande svårt och fatta vad som egentligen hände, säger Nils Frändèn som spelar keyboard i bandet.

Som segrare av Imagine Festival 2015 får In Circles inte bara 10 000 Euro i pris, utan också möjligheten att gästspela på alla delfinaler i alla deltagarländer under slutet av 2015 och under 2016.

– Imagine Festival är en otroligt bra samlingsplats för unga musiker och otroligt kul att vara med på, säger Simon Jämtgård som spelar bas i bandet.

In Circles första låt heter Alaska och under sommaren 2015 kommer bandets första EP att släppas.

I P4 Jämtlands förmiddagsprogram kunde man tidigare idag höra världspremiären av låten Alaska.   

In Circles består av: Alexander Winberg på trummor, Simon Alfredsson på gitarr, Nils Frändèn på keyboard och Simon Jämtgård på bas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista