Polis

Senior körde omkull med moped - var för full för att gå

Två äldre män misstänks för rattfylleri på olika motorfordon, under fredagseftermiddagen och -kvällen.

En man i 60-årsåldern efter att ha kört fyrhjuling på en ort i västra Härjedalen så att han orsakade en singelolycka när han körde omkull och måste föras med ambulans till sjukhus. Enligt uppgifter till polisen ska mannen ha klarat sig undan olyckan med lindriga skador.

En man i 75-årsåldern är misstänkt för rattfylleri efter att ha kört omkull med en moped i Östersund. Ambulanstransport behövde inte komma i fråga, men enligt polispatrullen som kom till platsen var mannen så berusad att han inte kunde gå själv. Efter provtagning fick han därför skjuts till tillnyktringsenheten.

Under natten mot lördagen stoppades en bilförare, en man i 20-årsåldern, i en trafikkontroll som polisen upprättat i Hammerdal och är även han misstänkt för rattfylleri. Mannen blåste positivt i polisens testinstrument, fick följa med för provtagning och förhör och frisläpptes därefter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista