Näringsliv

Hallströms bygger ny fabrik vid Åskorset

Industriföretaget Hallströms verkstäder i Nälden ska flytta en stor del av sin produktion till en ny stor fabrik som ska byggas vid Åskorset.

Det blir den första stora etableringen på markområdet invid E 14 i Ås som Krokoms kommun i åtskilliga år haft avsatt för industri och handelsetableringar.

Hallströms sammanlagt drygt 15 000 kvadratmeter stora anläggning ska stå klar framåt hösten 2016.

Där ska sedan omkring hälften av företagets i dag cirka 110 anställda jobba, med tillverkning av företagets basprodukter - rördelar i standarddimensioner.

Kvar i Nälden blir bland annat huvudkontor, konstruktions- och utvecklingsavdelningar och Näldens värmeindustri.

– Det här ger oss möjlighet att expandera i lokalerna i Nälden, som är på totalt 20 000 kvadratmeter, med de produkter som blir kvar där, säger företagets vd, Nils Åke Hallström, till P 4 Jämtland.

Byggstart beräknas till november i år, men markarbetena inleds tidigare i höst.

Smidigare logistik

Eftersom många av företagets anställda i dag pendlar från Ås/Krokomsområdet till Nälden innebär det att vissa kommer att få jobbet nästan på "hemmaplan" medan andra - från Nälden med omnejd får lite längre till jobbet.

– Jag skulle tro att det blir ett nollsummespel, säger Nils Åke Hallström.

Till de stora fördelarna med nyetableringen hör också en väsentligt förbättrad och smidigare logistik i och med etableringen vid Åskorset.

– Det här minskar de tunga transporterna i Näldens samhälle med minst 60-70 procent. Dessutom är vägen förbi vår anläggning där, som Trafikverket ansvarar för, skandalöst dålig, trots att vi försökt på alla sätt att få till en uppryckning. Vägen är ju knappt farbar, dundrar Nils Åke Hallström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista