Stafettgästen

Möt stafettgästen Totte Enevärn -en medmänniska med stort hjärta

34 min

Totte Enevärn från Frösön har under stora delar av sitt liv jobbat för att hjälpa andra människor. Möt honom som stafettgäst i P4 Jämtland.

Stafettgästen i P4 Jämtland bjuder på ett lite djupare och personligt möte. Idag gästades vi av 30-årige Totte Enevärn från Frösön som blivit inbjuden av förra veckans gäst Nazer Amini.

Totte, eller Sven-Ove Torsten Enevärn som han döptes till, växte upp på Frösön tillsammans med en stor skara syskon. Ända sedan barnsben har han gillat att ha människor ikring sig och hans yrkesliv har handlat mycket om olika människomöten och att hjälpa andra. Efter gymnasiet och lumpen började han jobba inom äldrevården, därefter fick han jobb som personlig assistent och sedan jobb på ett HVB-hem för unga. För snart ett år sedan öppnade han och familjen också upp sitt hem för en familjehemsplacerad kille från Afghanistan som nu bor tillsammans med Totte, hans sambo och deras tre barn på Frösön.

I lumpen blev han utsedd till den bästa kompisen och Nazer Amini, som kom till Sverige som ensamkommande flykting för drygt tre år sedan, beskriver honom som en ängel som bryr sig om människor oavsett vem de är och varifrån de kommer.

– Jag tar mig väl tid och lyssnar på andra, ser andra människor utifrån samma värde och gillar att hjälpa andra, säger Totte.

Klicka på ljudlänken och hör hela mötet med Totte Enevärn.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista