Östersundsföretaget Woolpower nyanställer och annonserar utomlands för att hitta erfarna industrisömmerskor. Foto: Sylvia Dahlén
Östersundsföretaget Woolpower nyanställer och annonserar utomlands för att hitta erfarna industrisömmerskor. Foto: Sylvia Dahlén
Näringsliv

Woolpower växer och nyanställer

Linus Flodin, Woolpower: "Det börjar bli trångt"
1:29 min

Ett av de få textilföretagen som finns kvar i Sverige, Woolpower i Östersund, har under det senaste året ökat antalet anställda med cirka 40 procent. Det är bland annat ett ökade ordrar på yrkesmarknaden som gjort att man nyanställer.

Östersundsbaserade Woolpower är ett av de större textilföretag som finns kvar i Sverige, med uppemot 40 sömmerskor.

Ökade ordrar på yrkesmarknaden, men också medvetenheten till vad man äter och har på sig, och villkoren för de som producerar, tror företagets vd Linus Flodin kan vara en av anledningarna till företaget går bra.

Men att hitta industrisömmerskor i Sverige till fabriken i Östersund är svårt och nu söker man återigen efter arbetskraft i Lettland, men man är noga med svenska arbetsvillkor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".